EVEN VOORSTELLEN

het bestuur van zorgeloos naar school met een chronische aandoening

Ooit begonnen als lobby om kinderen met diabetes zorgeloos naar school te laten gaan. Daarna in 2016 overgegaan in de Stichting Zorgeloos met Diabetes naar School. Tenslotte uitgegroeid in 2019 tot Stichting Zorgeloos naar School. Wij zetten ons in voor alle leerlingen met een chronisch somatische aandoening in het regulier basis- en voortgezet onderwijs. Hieronder stellen we ons aan je voor. 

Lydia Braakman, oprichter en directeur

Lydia Braakman, oprichter en directeur

Hart en ziel van de stichting ligt in handen van Lydia. Begin 2014 initieerde ze de gelijknamige lobby Zorgeloos met Diabetes naar School. Haar intrinsieke motivatie is gelegen in de weerstand die zij ervaren heeft om voor haar beide dochters met diabetes goede diabeteszorg op school te kunnen regelen. Ondertussen is zij als directeur de drijvende kracht en het aanspreekpunt van de stichting. Je kan haar mailen via info@zorgeloosnaarschool.nl.

lydia.png

Floor Kaspers, voorzitter

Floor Kaspers, voorzitter

Floor is onze onderwijsspecialist met een lange track-record in passend onderwijs. Ze is o.a. lid van de landelijke geschillencommissie passend onderwijs. Als geen ander weet ze na een scherpe analyse kordaat processen op gang te brengen. Floor is eigenaar van Kaspers & Co, adviesbureau. Daarnaast werkt Floor als glaskunstenaar.

Floor.jpg

Peter van de Wijngaart, penningmeester

Peter van de Wijngaart, penningmeester

Peter werkt als zelfstandige en organiseert en leidt non-profit projecten. Daarnaast is hij kunstenaar/fotograaf. Bij de stichting zorgt hij er als penningmeester voor dat het geld goed wordt beheerd. Hij begeleidt elke maandag een jonge puber met autisme.

Peter.jpg

Ilonka Rook, secretaris

Ilonka Rook, secretaris

Ilonka is diabetesverpleegkundige en werkt momenteel bij Diabeter te Rotterdam. Naast het begeleiden van gezinnen met diabetes leert ze schoolpersoneel hoe ze diabeteszorg in kunnen passen in de dagelijkse routines op school. 

Ilonka.jpg

René Bootsgezel, marketingman puur sang

René Bootsgezel, marketingman puur sang

René houdt ons ons stichting scherp op het gebied van marketing. Met zijn blik vanuit de commerciele wereld weet hij ons keer op keer op te schudden en aan te jagen.

rene horizontaal.jpg

Harry Roos, bestuurslid en vertrouwenspersoon

Harry Roos, bestuurslid en vertrouwenspersoon

Harry, zet zich in als Diabetes Educator en maakt gebruik van Loesje teksten tijdens bijeenkomsten met ouders van kinderen et een chronische aandoening.

Harry.jpg

Vergaderen tijdens een zelfgemaakte rijsttafel

IMG_0848.JPG

Marieke Boon, bestuurslid

Marieke Boon, bestuurslid

Marieke zet zich in voor passend onderwijs voor alle leerlingen. Dat doet zij met haar werk voor Ouders & Onderwijs maar ook als ervaringsdeskundige ouder. IJslandse paarden zijn haar andere passie.

Profielfoto Marieke Boon.jpg
IMG_4936.JPG

Esther van der Tak, bestuurslid

Esther van der Tak, bestuurslid

Esther brengt een enorme dosis energie en organisatietalent in als bestuurslid én ambassadeur. Ze is werkzaam als Sta Sterk Trainer. Daarnaast is ze bestuurslid bij Pijnpatientennaar1stem, coördinator van de werkgroep Young bij Hoofdpijnnet, cursusbegeleider Sterk met Pijn en trainer in Positieve Gezondheid.

Portret Esther ambassadeur.jpg

ff 1 op 1 brainen

IMG_1137.JPG