Esther van der Tak

Esther van der Tak

 

Ether Visser Ambassadeur

Mijn naam is Esther van der Tak, 44 jaar en woonachtig in Woerden met mijn dochter Kim. Vanuit mijn jarenlange vrijwilligerswerk bij Hoofdpijnnet spreek ik veel gesproken met ouders, kinderen, jongeren en mensen uit het onderwijs en de zorg over problematiek met wisselende belastbaarheid en onbegrip (vaak niet bewust, maar ontstaan door onwetendheid) op school. Ook als vrijwilliger bij de Kindertelefoon spreek ik veel kinderen en jongeren over vragen die hen bezig houden. Onderwijs en weerbaarheid zijn belangrijke onderwerpen. 

Ik vind het fantastisch dat er een stichting is die zich in wil zetten voor kinderen en jongeren met een chronische aandoening en de mensen in hun omgeving. Ondanks dat de aandoeningen niet gelijk zijn qua uiting hebben de kinderen, jongeren en de mensen om hen heen vaak wel dezelfde zaken waarmee ze aan de slag moeten gaan.

Hoe mooi is het als dit zoveel mogelijk wordt gebundeld en je ervaringen kunt delen, elkaar beter te informeren en te leren begrijpen, zodat uiteindelijk een kind/jongeren met een chronische aandoening zorgeloos naar school kan gaan.

Als ambassadeur wil ik me graag inzetten om het informatiemateriaal overal bekend maken en ondersteuning te bieden in het gebruik ervan om zo mee te helpen aan de doelstelling.