Deborah Schuurmans, ambassadeur

Deborah schuurmans

Mijn naam is Deborah Schuurmans, ik ben 27 jaar oud en ik woon in de regio Rijnmond. Als ambassadeur bij Zorgeloos naar School ben ik zowel betrokken als ervaringsdeskundige als vanuit mijn expertise als professional.

Ik ben zelf ziek geworden toen ik tien jaar oud was en het heeft een hele tijd geduurd voordat er een diagnose was. Hierdoor lijk je in onderwijsland nogal eens tussen wal en schip te vallen, want als ze in het ziekenhuis al niet helemaal begrijpen wat er aan de hand is, wat kun je dan van een leerkracht verwachten? Ik heb zelf, helaas, de nodige uitdagingen gekend in het basisonderwijs, voortgezet onderwijs, hoger onderwijs en tijdens mijn eerste werkzame jaren.

Ik wil me graag inzetten om dit proces voor anderen soepeler te laten verlopen. Dat doe ik gedeeltelijk ook in mijn dagelijks leven. Ik ben opgeleid als orthopedagoog en onderwijskundige en werk momenteel als dyslexiebehandelaar en diagnosticus. Vanuit die rol kom ik veel op scholen en ga ik samen met ouders, school en leerling het gesprek aan over onderwijsuitdagingen en de nodige ondersteuning. Dyslexie gaat vaak samen met allerlei andere onderwijsuitdagingen, waardoor ik geregeld bezig ben met het zoeken naar en afstemmen van de best passende zorg voor leerlingen vanuit mijn rol als verbinder. Ik ken de weg in onderwijsland goed en help je graag het gesprek aan te gaan.