Claudia van Dalen, ambassadeur

Mijn naam is Claudia van Dalen en ben 46 jaar.  Ik woon in Maasland met mijn man, 2 kinderen en 2 “bonuskinderen”. Ik ben inmiddels ruim 20 jaar werkzaam als kinderdiabetesverpleegkundige. Eerst in het Juliana Kinderziekenhuis in Den Haag, daarna als eigen ondernemer met een zorginstelling speciaal voor diabeteszorg en op dit moment als projectcoördinator Diabeteszorg e.a. bij KinderThuisZorg Nederland.

Bij mijn zoon, inmiddels 20 jaar oud, werd op zijn 13e diabetes type 1 gediagnostiseerd. Ik weet nu dus ook als ervaringsdeskundige wat het is om in het dagelijks leven met diabetes om te moeten gaan. Empowerment, zoals dat centraal staat bij de stichting, is cruciaal om kinderen zorgeloos naar school te kunnen laten gaan. Dat is ook de reden dat ik zo enthousiast ben over Stichting Zorgeloos naar School.
In mijn dagelijkse praktijk zie ik dat docenten zich soms onmachtig, onzeker en angstig voelen. Waardoor ze aangeven dat ze de verantwoordelijkheid rondom de diabeteszorg op school niet willen nemen. Door docenten goede voorlichting te geven, ze te laten ervaren dat het kind zelf al veel weet en kan en docenten meer zelfvertrouwen te geven, kan het kind toch zorgeloos naar school. Het kind heeft daar recht op! Het kind mag nooit als ‘uitzondering’ worden gezien, het dealen met de chronische ziekte is al zwaar genoeg.

Als ambassadeur wil ik mijn expertise en ervaring op het gebied van diabetes graag inzetten voor de stichting met als doel dat alle kinderen met een chronische ziekte zorgeloos naar school gaan, ze volop genieten van hun schooltijd en de ouders hun kind met een gerust hart kunnen ‘loslaten’.