Download hier onze doe-het-samen gids

Gids downloaden

De doe-het-samen gids bestaat uit zes verschillende onderdelen voor leerling, school en ouder. Hieronder kun je ze alle zes afzonderlijk downloaden. Heb je liever een gedrukt exemplaar om samen mee aan de slag te gaan, vraag die dan hier bij ons aan.

Download gids voor school

header_VLO9947.jpg

Download brochure voor ouders

header_VLO9534.jpg

Download informatiewaaier

cover waaier.jpg

Download tips & info leerling basisschool

header_VLO0048.jpg

Download tips & info leerling middelbare school

header_VLO9994.jpg

Download leerlingenpas

header_VLO0012.jpg

Lotte van Houten, 23 jaar PABO student, met chronische hoofdpijn en migraine

Via de gids worden alle partijen ‘gedwongen’ om ‘out-of-the-box’ te denken. Er wordt gekeken vanuit het oogpunt wat wel kan i.p.v. wat niet. De leerlingenpas vind ik heel overzichtelijk en lijkt me makkelijk te gebruiken. Wat ook goed is, is dat er veel aandacht is aan het regelen van het verzuim vooraf, zodat er geen druk op zit. Dit vond ik achteraf altijd heel vervelend.”

header_VLO9637.jpg

Judith de Gier, docent basisschool

“Wat goed dat deze gids er is! Hopelijk leidt het tot meer bewustwording bij mensen werkzaam in het onderwijs, als het gaat om chronische ziekte en wat dit voor een leerling betekent. Ik ben het meest enthousiast over het feit dat er hiermee een spreekwijzer is, die docenten handvaten biedt om het gesprek aan te gaan.”

header_VLO9891.jpg

Annemieke, moeder van een 10-jarige dochter met de ziekte van Crohn

“Wat had ik deze informatie graag gehad afgelopen december toen we er achter kwamen dat dochter (10) de ziekte van Crohn heeft. Zij scoort ineens een flink stuk lager en had al een negatief zelfbeeld door haar ziekte. De gids geeft hele fijne, duidelijke, bemoedigende informatie. Je hebt het gevoel machteloos te staan zonder back up, die is er met deze informatie. Super!”

header_VLO9999.jpg

Manja Bitterlin, namens het EDS-Fonds Nederland

“De gids van Zorgeloos naar School, is precies wat leerlingen met het Ehlers Danlos Syndroom (EDS) en hun ouders nodig hebben. Het fijne voor school is, dat de gids toepasbaar is voor alle kinderen met een chronische aandoening. Dit is mogelijk doordat de gids overkoepelende knelpunten te pakken heeft. Knelpunten als vermoeidheid, beperkte mobiliteit, gym, toetsen/examens en verzuim, die ook bij EDS spelen. Wij juichen de komst van deze gids enorm toe en kunnen dit iedere patiëntenorganisatie aanbevelen.”

header_VLO9994.jpg